یوتاب گلچینی از بهترین ها

کوه به کوه نمی رسد

در دامنه دو کوه بلند، دو آبادی بود که یکی «بالاکوه» و دیگری «پایین کوه» نام داشت؛ چشمه ای پر آب و خنک از دل کوه می جوشید و از آبادی بالاکوه می گذشت و به آبادی پایین کوه می رسید. این چشمه زمین های هر دو آبادی را سیراب می کرد.

روزی ارباب بالا کوه به فکر افتاد که زمین های پایین کوه را صاحب شود.
پس به اهالی بالاکوه رو کرد و گفت: «چشمه آب در آبادی ماست، چرا باید آب را مجانی به پایین کوهی ها بدهیم؟ از امروز آب چشمه را بر ده پایین کوه می بندیم.»

یکی دو روز گذشت و مردم پایین کوه از فکر شوم ارباب مطّلع شدند و همراه کدخدایشان به طرف بالا کوه به راه افتادند و التماس کردند که آب را برایشان باز کند. اما ارباب پیشنهاد کرد که یا رعیت او شوند یا تا ابد بی آب خواهند ماند و گفت: «بالاکوه مثل ارباب است و پایین کوه مثل رعیت. این دو کوه هرگز به هم نمی رسند. من ارباب هستم و شما رعیت!»

این پیشنهاد برای مردم پایین کوه سخت بود و قبول نکردند. چند روز گذشت تا اینکه کدخدای پایین ده فکری به ذهنش رسید و به مردم گفت: بیل و کلنگ تان را بردارید تا چندین چاه حفر کنیم و قنات درست کنیم. بعد از چند مدت قنات ها آماده شد و مردم پایین کوه دوباره آب را به مزارع و کشتزارهایشان روانه ساختند. زدن قنات ها باعث شد که چشمه بالاکوه خشک شود.

این خبر به گوش ارباب بالاکوه رسید و ناراحت شد اما چاره ای جز تسلیم شدن نداشت؛ به همین خاطر به سوی پایین کوه رفت و با التماس به آنها گفت: «شما با این کارتان چشمه ما را خشکاندید، اگر ممکن است سر یکی از قنات ها را به طرف ده ما برگردانید.»
کدخدا با لبخند گفت: «اولاً؛ آب از پایین به بالا نمی رود، بعد هم یادت هست که گفتی: کوه به کوه نمی رسد. تو درست گفتی: کوه به کوه نمی رسد، اما آدم به آدم می رسد.»

4 دیدگاه

Pariya : جالب بود

پاسخ
لینک۲۳ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۲۳:۱۷:۲۳

امیر مهدی بندگان : عالی بودش همیشه دوست داشتم داستان ای ضرب مثل بدونم

پاسخ
لینک۱۰ فروردین ۱۴۰۱ ساعت ۱۸:۱۱:۴۶
فریبا هراتی

فریبا هراتینویسنده یوتاب : سلام. شما می توانید به بخش فرهنگ و هنر در سایت یوتاب به بخش ضرب المثل ها مستقیم مراجعه کنید و ضرب المثلهای زیادی را که برایتان گرد آوری شده را مشاهده کنید. این لینک را کپی کنید و مستقیم به بخش ضرب المثلها وارد شوید:

http://www.yotaab.com/%D9%81%D8%B1%D9%87%D9%86%DA%AF-%D9%87%D9%86%D8%B1/sub/%D8%B1%DB%8C%D8%B4%D9%87-%D8%B6%D8%B1%D8%A8-%D8%A7%D9%84%D9%85%D8%AB%D9%84/

پاسخ
لینک۱۰ فروردین ۱۴۰۱ ساعت ۱۹:۰۱:۱۶

حسین : خوب بود

پاسخ
لینک۸ خرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۷:۲۹:۱۷

به توچه : جالب بود

پاسخ
لینک۴ اردیبهشت ۱۳۹۹ ساعت ۰۲:۲۱:۱۶